sâmbătă, 8 septembrie 2012

Tecuceni decoraţi

Constantin Cârlan, preot, născut în 1890, Vultureni, jud. Tecuci, decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler.
Nicolae Conduratu, preot, născut în 1885, Tecuci, decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler
Nicolae Hozoc, preot, născut la Nicoreşti, jud. Tecuci, decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler.
Iancu Angelescu, avocat, născut în 1872, Râmnicu-Vâlcea, stabilit în Tecuci, decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler.
Vasile Beldie, avocat, născut în 1894, Gohor, stabilit în Tecuci, prefect al judeţului între 1928 şi 1931, şeful Partidului Naţional Ţărănesc - filiala Tecuci, decorat cu Steaua României în grad de Ofiţer.
Gheorghe Casan, avocat, născut în 1881, Bucureşti, stabilit în Tecuci, fost primar al oraşului Tecuci, decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer şi Steaua României.
Ghiţă Dimitriu, avocat, născut în 1882, Poiana Sărată, stabilit în Tecuci, şeful Partidului Poporului – filiala Tecuci, decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer,  Steaua României în grad de Ofiţer, Meritul Sanitar.
Anton Dobrovici, profesor universitar, născut în 1880, Tecuci, stabilit în Bucureşti, decorat cu Ordinul Steaua României şi Legiunea de Onoare.
Nicolae Popovici-Lupa, profesor universitar, născut în 1864, Nicoreşti, jud. Tecuci, stabilit în Bucureşti, decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Comandor.
Romulus Şeişanu, jurnalist, născut în 1884, Tecuci, stabilit în Bucureşti, decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Comandor şi  decorat cu Ordinul Coroana României în grad Cavaler.
George Apostoleanu, proprietar de pământ, născut în 1896, Focşani, şeful Partidului Agrar - filiala Tecuci, decorat cu Steaua României în grad de Cavaler şi Coroana României cu spade.

Fragment din „Personalităţile ţinutului şi oraşului Tecuci” (volum în pregătire).
Asociaţia Cultul Eroilor va organiza, în luna noiembrie, o comunicare dedicată „Tecucenilor decoraţi”.
Foto: preot C. Cârlan decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler.